13 Mart 2012 Salı


Hamile Çatlakları Nasıl Oluşur?

Hamile çatlakları dediğimiz şey esasen cilt üzerindeki bazı protein ve enzimlerin eksikliği ile birlikte cildin kısa bir süre içerisinde hamilelik veya kilo sebebi ile aniden gerilmesi veya gevşek bırakılması sonucu ortaya çıkan dirençsizliğidir.

Yani aniden bebeğimizin büyümesi ile gerilen deri içerisindeki lifler yeteri kadar esnetilemezse ve enzimler bakımından yeterli beslenmezse bu çatlakların oluşması artık garantidir denebilir. Aynı durum aşırı kilo alıp verenler için de geçerlidir. Doğru yağlarla veya besinlerle cildinize masaj ve bakım uygulamazsanız o da sonuç olarak kendini bırakır ve çatlak kırışık gibi olaylar ortaya çıkar.

Hamile Çatlakları için uygulanabilecek belli başlı yöntemler vardır. İlk olarak belirtilmesi şart olan husus ise çatlakların oluşumundan sonra yapılacak müdahelelerde çok daha uzun süren tedavi sürelerini göze almak gerekmektedir. Örneğin hamileliğin 5- 6. ayından itibaren büyümeye başlayan anne karnında cilt üzerine yapılacak olan bakım doğum sonrası çatlak oluşumunu %90’a varan bir oranda önlemektedir. Ancak hamilelikte hiçbir bakım yapılmamış anne karnı için doğum sonrasında 1 yıla kadar süren bakım süreleri göze alınmalıdır. Bu demek oluyor ki vücudumuzda hamilelik sırasında son 3 ayda bakım yaparak ilerde başımıza gelebilecek büyük bir problemden kurtulabiliriz. Vücudumuzda çatlakların oluşumu 2. cilt tabakası olan dermis’te meydana gelir. Hamilelik veya aşırı kilodan kaynaklanan gerilme ile dermis tabakasındaki cilt hücreleri çatlarlar. Bu çatlamaları önlemek için dermis tabakasına nüfuz edebilecek ve buradaki hücrelerin elastikiyetini yani esnekliğini artıracak olan bir bakım yapılması zorunludur.

Karın bölgesinde oluşan çatlaklar hamile kalan veya aşırı kilo alan her insanda mutlaka görülür. Burada bizim yapmamız gereken şey ise bu çatlaklara vücudu hazır tutmak. Hamileliğin son 3 ayı veya daha da hazırlıklı olmak istersek başlangıcından itibaren vücudumuzu ilerde oluşacak değişikliklere karşı hazır hale getirmeliyiz. Vücut bakımı sadece sorun görüldüğü zaman yapılmaktan ziyade alışkanlık haline getirilerek her zaman yapılır ise hem daha az sorunlu hem de daha az yorucu olacaktır.

Hamile ve Vücut Çatlakları İçin Neler Kullanmalıyız?

Hamile ve Vücut çatlağından genel olarak bahsettikten sonra bu çatlaklar için kullanılan en etkili maddeler ve yöntemlere gelelim. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan ve Amerikada Dr.Mehmet Öz’ün şiddetle tavsiye ettiği Tamanu Yağı bu konuda en güvenilir ürünlerden bir tanesidir. İkinci olarak yine dünya çapında çok büyük kullanıma sahip olan ve ülkemizde de Dr.Feridun Kunak’ın programlarında bahsettiği Argan Yağını sıralayabiliriz. Hamile ve vücut çatlağı için önerilen diğer bazı doğal ürünler isa sırasıyla Kakao yağı, Vitamin E, Aloe Vera, Tarçın ve Zeytinyağı olarak bahsedilebilir. Beraber veya ayrı ayrı olarak kullanılabilecek bu doğal yağlardan özellikle Tamanu yağı düzenli olarak kullanıldığı zaman hem çatlak oluşumunun önlenmesinde hem de oluşmuş çatlakların tedavisinde oldukça etkilidir. Bu doğal yağlar tek başına kullanılabildiği gibi bu doğal maddeleri içeren krem, losyon veya jeller de yine etkili olmaktadır. Çatlakların önlenmesinde bu doğal yağların etkisi %50 ise, diğer %50’lik kısmı da sizin vücudunuza bu yağları uygularken yağtığınız masajdır. Dairesel veya yukarı yönde masaj hareketleri ile uygulanan bölgedeki kan dolaşımını artırarak buradaki hücrelerin daha sağlıklı bir forma kavuşmasını doğal olarak sağlamış bulunuyorsunuz.


Soru ve görüşlerinizi mutlaka paylaşın, herkes faydalansın.

Hoşçakalın.

Naturelim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder