6 Mart 2012 Salı


Cascade Fermentation Nedir?

Cascade fermentation kelime anlamı olarak "kademeli fermentasyon" şeklinde ifade edilen; içerik olarak doğal bazı besin madelerinin karıştırılarak aşamalı bir şekilde fermentasyona tabi tutulduğu ve sonucunda enzimler bakımından zengin laktik asit üretiminin sağlandığı doğal bir prosestir. Haftalar süren fermentasyonda bir grup besin maddesinin içerisine lactobacillus bakterisi ilave edilerek fermente olmasının sağlanması ve bu işlemin üst üste aşamalı olarak tekrarlanması prensibi vardır. Ortaya çıkan nihai sıvı enzimler bakımından çok zengin ve vücuda çok faydalı immün sistem (bağışıklık sistemi) güçlendirici bir yapıya sahiptir.
Alman Dr.Niedermaier’in Regulat ürününde bitkisel besinler ve probiyotik etken maddeler birlikte hareket ederek bağışıklık sistemine inanılmaz bir güç verirken, bunun yanında sindirim ve kan dolaşımını da düzenlemektedir.
Cascade Fermentation işlemine tabi tutulan bu ürünlerdeki en önemli özellik taze olmalarıdır. 20’nin üzerinde taze meyve ve yemiş özel bir formülle biraraya getirilerek toz veya başka bir forma çevrilme işlemine tabi olmadan direk olarak işlenmektedir. Bu da doğal besinler içerisindeki hiçbir faydalı unsurun yok olmaması anlamına gelmektedir.
Bunların yanında, uzun süren araştırmalar sonucu elde edilen dengelenmiş formülde hiçbir aksaklık veya eksiklik kalmamış olmasıdır. İçerdiği maddelerde herhangi bir dengesizlik olması halinde farklı sonuçlar alınması kaçınılmazdır. Bu anlamda yukarıda belirtilen cascade fermentation işlemine tabi tutulan içerik niteliği kadar, miktarı da önemlidir. Hangi bitki veya meyvenin hangi miktarda yer alacağı önemli bir uzmanlık gerektirmektedir.
Her damlasında hayati etken maddeler içeren bu sıvı formül literatüre cascade fermentation olarak geçmiştir.

Detaylı bilgi için:
http://www.naturelim.com/
www.facebook.com/naturelimcom
www.twitter.com/naturelim_com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder